Longboard, surf ja snowscoot forum by www.offshore.fi

Tänään on Ke Touko 22, 2019 7:49 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 243 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 12:58 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 12:48 am
Viestit: 4
Noniin, tänne rakentelusta.
Tekis mieli aloittaa laikkarin askartelupaskartelu. Mistäköhän tarpeet uuteen harrastukseen?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 11:12 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Riippu siitä mistä materiaaleista ajattelit lautasi tehdä. Epoksi vai polyesterihartsi? Tuo vaikuttaa ratkaisevasti ydinmateriaalin valintaan. Itse suosittelisin suomessa käytettäväksi epoksia, koska silloin voi ytimenä käyttää finnfoamia. Finnfoamia saa mistä tahansa rakennustarvikeliikkeestä. Sen etuja on muun muassa se, ettei se ime vettä dingien kautta samoin kuin eps tai pu. Sitä voi sheippaus vaiheessa taivuttaa kuumailmapuhaltimen avulla, joten haluamansa rockerin saa vaikkapa 6 cm paksuun palaan ilman kuumalankaleikkurilla pelaamista. Ei siis tarvitse tehdä lautaa esim. 15 cm paksusta eps lankusta. Eri asia on tietysti, jos tilaat ytimen vaikka homeblownilta englannista, mutta se taitaa rahtimaksuineen tulla aika kalliiksi... Epoksia saa edullisesti Arsalin Oy:sta verkkokaupan kautta. On ihan hyvää tavaraa, pitkä työskentelyaika ja kohtuu joustava lopputulos hinnan lisäksi plussana. Jos päädyt tekemään finnfoamista, neuvon lisää lankun taivuttelussa, siinä on pari jujua...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 6:08 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 12:48 am
Viestit: 4
Kiitos vinkistä, enpä tullut ajatelleeksi epoksilautaa lainkaan. Ensin kyl ajattelin ihan perinteisin keinoin mut nyt toi finnfoamista tekeminen alko kuulostaan järkevämmältä. Mites sitten, jos vaan paksummasta palasta, sheippailee rockerit ihan sähköhöylän kans ilman taivuttelua...vai voiko tota finnfoamia työstää lainkaan höylällä? Entäs sit kuinka sen epoksin kans pelataan kun on saanut ytimen muotoon?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 6:47 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 1:44 pm
Viestit: 35
Onko realistinen ajatus tehdä itselleen SUPPO vai meneekö aivojen hallintakapasiteetin ulkopuolelle?

SUPPO tarvittais.

Finnfoamia vaan muotoon ja epoksia päälle vai? Tarviiko stringeriä?

Tuomas, kerro vähän jos mahdollista. Tai saa muutkin kertoa toki.

Tänks!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 9:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Eli sähköhöylää olen käyttänyt sheippaamiseen. Käytännössä menee näin: Sapluunalla piirtelet finnfoamiin (tai styrofoam, joka on väriltään sininen. finnfoam vähän helpompi höylättävä) laudan ulkoreunat. Sahaa niin, että jätät n.1cm reunoihin varaa. Sen jälkeen höylällä sheippailet karkeasti tailin rockerin. Ota nosesta pois tavaraa, niin että kärjestä lähtee enemmän. Sitten lämmität kuumailmapuhaltimella ja taivuttelet noseen mieleisesi rockerin. Lämmitä alapuolelta, mutta älä sulata ydintä niin paljon että se alkaa halkeilemaan. Kun rockeria on riittävästi viimeistele höylällä. Sahaa viivoja pitkin ja sheippaa kansi höylällä. Tee pohjan muodot karkeasti höylällä vatupassia apuna käyttäen. Tasaa ja käännä reilit tasohiomakoneella varovasti ja hio kansi ja pohja samalla koneella. Viimeistele reilit hiomapaperilla. Tarkasta pohjan muoto ja viimeistele hiomapaperilla. Tee sama kannelle ja vielä kerran reileille. Valmis. Nauti tuloksesta hetki, ennekuin siirryt pilaamaan sitä laminoinnilla... No joo, laminoinnissa ei itseasiassa ole mitään vaikeaa, kunhan välttää sudenkuopat ja unohtaa turhan hätäilyn. Niin... finnfoamia höylätessä pitää höylää liikuttaa hitaammin kuin pu-lankkua tai eps-lankkua sheipatessa, muuten repii. Kannatta testata hukkapalaan ennen kuin alkaa survomaan.
Tarzan: Finnfoamia taitaa saada 10cm eli lähes 4" paksuuteen asti, leveyttä paloilla on 60cm eli n. 23,5" tuumaa ja pituutta 2,5m eli n. 8'2". Jos nuo mitat riittää niin mikäs siinä. Stringeriä ei tarvita, kunhan käytät tarpeeksi tuhtia kangasta. Tietysti voi jäykistää esim. hiilikuidulla. EPS levyä saa tilattua Thermisolilta omilla mitoilla, joten sitä kautta saa ainakin tarpeeksi isoa levyä. Epoksia tietysti kuluu kilo tolkulla, mutta toisaalta kilohintakin laskee huomattavasti kun tilaa isoja eriä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 10:32 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 2:35 pm
Viestit: 80
Me ollaan Pacon ja Kaltsupeten kanssa käytetty kuumaa lankaa, ja ainakin jos lähtökohtana on tarkkaa dataa vaikka jostain suunnitteluohjelmasta, niin sillä saa lopputuloksestakin pirun tarkan.

Mä olen tehnyt pohjan muodon heti outlinen leikkaamisen ja trimmaamisen jälkeen. Silloin hienovaraisten muotojen mitoitus on mielestäni helpointa, kun vertailukohtana on tasaiset 90 asteen reilit.

Hiomiseen en ole käyttänyt konetta, vaan vaihdellut käsipaperinkarkeutta 100-180 välillä.

Yleisesti sheippauksesta kiinnostuneille suosittelen researchia swaylocks.com:issa. Saattaa tietty turhauttaa aluksi, mut siellä on muistaakseni useita tutorial-tyyppisiä topikkeja ja tietysti kaikki maailman kikat.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Huhti 04, 2011 10:40 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 2:35 pm
Viestit: 80
Tässä muutama vuosi takaperin kirjoittamani vertailu eri laudanrakennusmateriaaleista:

Epoksi vastaan polyesteri

Onko ekologisempaa ostaa polystyreenista ja epoksista tehty lainelauta, kuin tyytyä perinteiseen polyuretaanista ja polyesteristä kasattuun menopeliin?

Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta löytyneiden tietojen pohjalta kokosin taulukon, jonka avulla voi vertailla eri materiaalien luonnolle aiheuttamaa kuormitusta. Taulukko kertoo kuinka monta kiloa luonnonvaroja käytetään, kun valmistetaan kilo kutakin ainetta. Taulukon tietojen perusteella useimpien epoksilainelautojen ytimissä käytetty polystyreeni osoittautuu huomattavasti perinteistä ydinmateriaalia, polyuretaania luonnonläheisemmäksi ratkaisuksi. Polystyreeniä voidaan lisäksi kierrättää.

Epoksi- ja polyesterihartsien välinen vertailu osoittaa epoksin valmistukseen tarvittavien luonnonvarojen määrän olevan huomattavasti polyesterihartsin valmistukseen tarvittavien luonnonvarojen määrää suurempi. Epoksi on kuitenkin tässä yhteydessä luonnon kannalta parempi ratkaisu, sillä tietyn vahvuisen lasikuitukankaan laminoimiseen kuluu huomattavasti vähemmän epoksia kuin polyesteriä. Hartsin ja kuidun suhde epoksilaminaatissa on n. 35% / 65% ja polyesterilaminaatissa n. 55% / 45%. Sadan gramman painoisen lasikuitukankaan laminoimiseen kuluu siis joko 54 grammaa epoksia tai 122grammaa polyesterihartsia. Epoksi- ja polyesterihartseja voitaisiin siis vertailla myös taulukolla, jossa tämä on otettu huomioon.

Paitsi vähemmän luonnonvaroja kuluttavia, polystyreenistä ja epoksista valmistetut lainelaudat ovat myös kestävämpiä kuin polyuretaanista ja polyesteristä valmistetut. Polystyreeni ei ime vettä polyuretaanin lailla ja se on rakenteeltaan vahvempaa. Epoksi puolestaan sietää mekaanista ja kemiallista rasitusta huomattavasti polyesterihartsia paremmin. Vahvemmista materiaaleista tehty lauta kestää kauemmin, ja on siksi ekologisempi.

Epoksi on kaiken lisäksi työskenneltäessä turvallisempi materiaali. Tästä huolimatta polyesterilautoja valmistetaan yhä suuria määriä. Syynä tähän ovat ilmeisesti tärkeysjärjestyksessä hinta, vakiintuneet työtavat ja värjäyksen helppous.

Mullasta mullaksi

Vaahdon ja epoksin lisäksi lainelaudan valmistuksessa tarvitaan tietysti montaa muutakin materiaalia. Ennen kuin lauta lähtee tehtaalta tai autotallista maailmalle, on siihen kiinnitetty melko varmasti niin lasikuitua, puuta kuin muoviakin. Kuten polyesterille ja polyuretaanille, on näillekin löydettävissä nykyisiä ekologisemmat vaihtoehdot.

Lasikuitu voidaan korvata luonnonkuiduista kudotulla kankaalla. Mahdollisuuksia on monia nokkosesta hamppuun, mutta helpoimmin saatavaa on bambukuitu. Kuvan kangas on paitsi täysin luonnonmukaista, myös vahvaa ja elastista. Elastisella kuidulla laminoitu lauta on kimmoisampi ja palautuu muotoonsa nopeammin. Laineilla vaikutus on samankaltainen kuin joustavilla ja kimmoisilla evillä.

Myös laudan keskelle asennettavassa stringerissä käytetty puu, yleensä jokin trooppinen jalopuu, voidaan korvata bambulla. Myös tässä tapauksessa bambun etuina ovat nimenomaan kimmoisuus ja kompostoituminen, mutta myös tehokkuus. Bambu ei ole puu, vaan ruoho, joka kasvaa nopeasti ja voi hyvin melkein missä päin maapalloa tahansa. Jos bambua ei kasva kotinurkilla, voi jalopuun korvata tietysti jollakin tarkoitukseen sopivalla lähimetsästä kaadetulla puulla tai tyytyä heikompaan mutta hyvin kevyeen pelkkään liimasaumaan. Tässä tapauksessa stringeri on jätetty pois ja lautaan tuo jäykkyyttä ja kestävyyttä ainoastaan laudan puoliskojen välinen, epoksilla liimattu sauma. Erinomainen ratkaisu on ennakoida tuleva laudantarve ja istuttaa takapihalle bambua, joka kasvaa parhaimmillaan useita kymmeniä senttejä päivässä.

Perinteisesti evät valmistetaan lasikuidusta ja hartsista kokoon puristetusta paksuhkosta laminaatista, josta niiden muodot sahataan ja hiotaan esiin. Toinen, alhaisten valmistuskustannustensa vuoksi hyvin suosittu materiaali on muottiin puristettu, kuidulla vahvistettu nailon. Kummatkin materiaalit ovat uusiutumattomista luonnonvaroista valmistettuja, eivätkä sovellu kierrätettäviksi. Tähänkin epäkohtaan ratkaisu löytyy puusta tai bambusta, joista evät voidaan muotoilla kuten lasikuitulevystäkin, tosin ilman epämiellyttävää pölyä ja muovin käryä.

Lautaansa voi valita myös biohajoavasta muovista valmistetut evät. Muovi on oikeastaan kasvitärkkelystä ja kestää hyvin aurinkoa sekä suolavettä. Tähän mennessä siitä on valmistettu eviä ja nappuloita joihin karkuremmi kiinnitetään, ehkä jo lähitulevaisuudessa eväboksejakin.

Ennen ensimmäistä sessiota lautaan kiinnitetään tietysti liissin naru, joka voi olla vaikkapa hamppua ja se vahataan mehiläisvahasta, kookosöljystä ja pihkasta keitetyllä vahalla. Hamppunarua voi ostaa esimerkiksi askartelukaupoista ja vahaa on helppo tehdä itse.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ti Huhti 05, 2011 9:47 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 12:48 am
Viestit: 4
Josta päästäänkin seuraavaan kysymykseen eli kuis on sitten eväblogien laita, mistäs kannattaa hankkia? Löytyykö neuvoja vielä niiden upotukseen ja paikkojen merkkauksiin? tehdäänkö reijät vasta laminoinnin jälkeen?
...ja ei muuta kuin evät paikalleen ja surffille :D. Kiitos neuvoista!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ti Huhti 05, 2011 10:32 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Magic Seaweedistä saat futuren lotjia. Toimitus on todella nopeaa ja palvelu hyvää. Homeblown myy fcs:n blugeja. Itse tykkään futuresta lähinnä kestävyyden ja helppouden takia enemmän. Kiinnitetään lamnoinnin jälkeen, ennen lasituskerrosta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ti Huhti 05, 2011 2:48 pm 
Poissa

Liittynyt: La Maalis 26, 2011 11:50 pm
Viestit: 96
ootko tuomas käyttäny arsaliinin JETI-500 epoxia vai mitä? mikä noista kuiduista vastaa 6oz kangasta?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ti Huhti 05, 2011 11:59 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Joo. Sitä Jetiä se on. Kevrasta kannattaa hankkia kankaat. 162g kangas on lähellä 6oz. Sieltä saa myös muita kuituja kohtuu hinnoin, sekä mielenkiintoista hypridikangasta, lasi/hiilikuitu 135g...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ke Huhti 06, 2011 9:23 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Tänään valmistui yksi projekti. Oli ehkä vähän liian kunnianhimoinen omiin taitoihin nähden, mutta lopputulos ihan ok. Kannessa käytin lennokkivaneria ja reilit on hiilikuitulaminoidut. Pitäisi kestää... Sheipatessa ideana oli, että haluan laudan, joka on outlineltään retro fisu, mutta huomattavasti ohuempi sekä nosessa enemmän rockeria. Pituutta vastaavasti joutui lisäämään muutaman tuuman ja kannnesta tein flatin. Pohjassa concave-tupla-vee... Sheippi onnistui mielestäni hyvin, ulkonäöltään ei mikään ruusu, muttei ihan perunakaan. Takkahuoneen seinälle en kuitenkaan laittasi. No, kun jäät sulaa, näkee miten toimii.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ke Huhti 06, 2011 9:53 pm 
Poissa

Liittynyt: La Maalis 26, 2011 11:50 pm
Viestit: 96
pist kuvaa :shock:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: To Huhti 07, 2011 11:52 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Kuva

Joo, niinkuin näkyy leashblugi uupuu vielä. Menee jälkiasennukseen. Kuvan laatu on mitä on...
Nyt on rakentelut toistaiseksi rakenneltu, kun ei ole enää paikkaa missä askarrella.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Huhti 08, 2011 10:30 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 12:48 am
Viestit: 4
Komee! Kehtaaako tota uittaa ees?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Huhti 08, 2011 3:47 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:24 pm
Viestit: 111
Onko toi vaneri tuomassa kestävyyttä, näköä vai molempia?

_________________
http://www.droppi.com/aallot/


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Huhti 08, 2011 10:36 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Kai se on 50/50, mut kyllä mä tykkään jos laudat on kestäviä. Ei tuo lauta ulkonäöllisesti edes onnistunut niin hyvin, jos lähemmin tarkastelee, mutta veikkaan että kestävä on. Eli jos lauta toimii niin kuin toivon, niin se että lauta on kaikin puolin mahdollisimman kestävä on toimivuuden jälkeen tärkein tavoite.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ke Huhti 13, 2011 7:41 am 
Poissa

Liittynyt: Su Huhti 10, 2011 12:51 pm
Viestit: 6
Mul on tyon alla 5'8" saippualaatikko laminointia vaille. Lauta on vaannetty risasta poly lonkkari blankista. Lauta on laminointia vaille, sormet syyhyy paasta pigmenttien kimppuun ja Jo nyt voi sanoo et lopputulos on ruskeen savynen vareista riippumatta. Shape onnistu sen verran hyvin et nyt on paatettava pitaaks evat ostaa vai meneeks lautaan omat puiset keelit koska toi on sen verran make or break et en oo enaa varma.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: La Huhti 23, 2011 11:33 am 
Poissa

Liittynyt: Su Huhti 10, 2011 12:51 pm
Viestit: 6
projekti etenee

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: La Huhti 30, 2011 8:57 pm 
Poissa

Liittynyt: La Huhti 30, 2011 8:51 pm
Viestit: 4
hyvä että muitakin löytyy....oma eka lauta vm-85 tehty,pieniä kolhuja saanu,mut veneen perässä keikkuessa ihan hyvä,mut nyt kiinnostas uuden teko,mut ihan tän päivän tekniikalla,onko joku normi alipainesäkitystä käyttäny,ja miten,ekaksko yläpuoli ja sit alapuoli?
tuo ekologisuus kommentti oli hieno,komposiittikeskusteluissa en ole vielä vastaavaan törmännyt.....asiaa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Touko 06, 2011 2:19 pm 
Poissa

Liittynyt: La Huhti 30, 2011 8:51 pm
Viestit: 4
Kuva

Kuva

tuossa kuvia vm-84 laudasta,uusi ehompi työnalla....


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Su Touko 08, 2011 7:27 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Huhti 10, 2011 12:51 pm
Viestit: 6
asiaa, ei taida tarttee stressata miten down rail puree.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Touko 13, 2011 9:04 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 2:29 pm
Viestit: 7
Kuhan saan tallin siivottua niin työn alle lähtee CI fishcuit tyylinen lankku 6'0" x 21" x 3" quad tietysti... Ton luulis toimivan perus pori setissä vähän huonommallakin kelillä. Sais kurvailla lonkkareiden seassa ;)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Touko 16, 2011 9:37 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 4:49 pm
Viestit: 66
puppe kirjoitti:
Kuhan saan tallin siivottua niin työn alle lähtee CI fishcuit tyylinen lankku 6'0" x 21" x 3" quad tietysti... Ton luulis toimivan perus pori setissä vähän huonommallakin kelillä. Sais kurvailla lonkkareiden seassa ;)


hevostallin? :geek:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: To Touko 19, 2011 12:25 am 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 2:29 pm
Viestit: 7
Paco.... No sekin on vaiheessa :? mut toi autotalli rupee oleen kuosissaan... toiv ens viikolla sorvin ääreen Austrian kaverin kans... masa ja jusakin on tähän pajaan ilmottautunu ;) ...tu poikkeen jos tääl koti konnuil pyörit. Vaihdoin duunit sieltä etelästä näille kulmille joten himassa viikollakin :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: To Touko 19, 2011 12:03 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 4:49 pm
Viestit: 66
puppe kirjoitti:
...tu poikkeen jos tääl koti konnuil pyörit. Vaihdoin duunit sieltä etelästä näille kulmille joten himassa viikollakin :D


yes I. mä tuun alkukesästä hevosteleen mopedilla. laitetaan lankkua höylän alle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Touko 23, 2011 1:50 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 2:35 pm
Viestit: 80
Mulle on edelleen tarpeen kaks US-boxia, eli lonkkueväboksia. Jos joku tilaa roinaa, niin ympätkää mukaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ti Touko 24, 2011 3:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Touko 24, 2011 3:15 pm
Viestit: 3
Mitas fiddua täällä tapahtunut? Eiks meikä ollu pete, muistaako paco tai masa? No anyways, onko se Jeti muuttanut väriä mitä ootte tehny lautoja? Meinasin laittaa puulin pohjaan mutta en löytäny oikein uv-suojauksista... halpaahan se olis mutta oli sen oloisia haravahampaita Treella myymässä että jäi hyllyyn??


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Touko 27, 2011 11:34 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 2:35 pm
Viestit: 80
Soittelin kerran arsalinille ja kyselin speksipapereita niiden epokseista. Sanoivat ettei ole, ja speksit vaihtelevia erittäin. Se on tietysti raksa ja bulkkipuolella, jonne ne ilmeisesti tekee, ihan ok.
Mä ostin kevralta silloin koska hinnalla ei dekkien kohdalla kokonaisuudessa ole väliä. Boksit ja kaikki maksaa. Hyvällä matskuilla ja etenkin tiedossa olevilla spekseillä on kiva tehdä ja lopputuloksesta tulee varmemmin hyvä. Guritin valmistama SP115 on kuitenkin ihan hyvä epoksi, jos ei laske sitä violettia sävyä. Jos jotain pitää moittia, niin Kevralla on puolestaan vaihtelevuutta palvelun puolella. Mä pidän sitä pienempänä haittana, mutta hiukan rasittavampana kuin vaihtelua epoksin ominaisuuksissa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Kesä 27, 2011 10:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Kesä 27, 2011 1:30 pm
Viestit: 263
ma oon kerran korjannu katkenneen evan kevran epoksilla, paikka muuttu samantien jysahdettyaan branikassa laudassa kusen keltaseks eika auringolla ollu osaa asiaan. kyselin asiaa semi vittuuntuneena kevrasta mihin aijat ei osannu sanoa juuta eika jaata. jatin purkit sinne jotta teknikot sai testailla uv sietokykya, parin viikon paasta sitte puhelin soi ja ukot sano etta kyseisesta batchista on nakojaan jaany uv suojaus kokonaan pois. mulla oli kerran reissattu lauta kasissa minka eva remppa oli ku suoraan 60 luvulta, ukoilta ei kauheesti rakkautta irronnu mut uudet hartsit ne sentaan laitto tiskiin. eva on pikkujuttu mut olis voinu tokkia vahan enemman jos kyseessa olis ollu koko lauta mihin on kuitenki menny hikea ja vitunhuutoa sun muuta onnistumisen iloa. en oo kevrassa sen jalkeen asioinu, taa oli kuitenki jotain vuotta -93. jos ma tekisin laudan kevran kamoista ni uskon et vetaisin epoksin sekaan pigmentin ettei tartte ottaa hernetta nenaan ku lauta muuttuu keltaseks viikon sisaan hionnasta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Kesä 27, 2011 10:51 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Kesä 27, 2011 1:30 pm
Viestit: 263
puppe kirjoitti:
Kuhan saan tallin siivottua niin työn alle lähtee CI fishcuit tyylinen lankku 6'0" x 21" x 3" quad tietysti... Ton luulis toimivan perus pori setissä vähän huonommallakin kelillä. Sais kurvailla lonkkareiden seassa ;)


tee suoraan mini simmons ni plaanaaminen porisohjossa on totta eika vaan toivomusta. tai kyl kai lauta ku lauta plaanaa, aijastahan se on kiinni, mut noita on kyl vaikee piesta jos aalloissa ei oo ruutia.toimii myos sit ku puskee vahan paremmin. meloo ku lonkkari. mul on 2 tollasta, 5'8" ja 6', molemmat on 22" leveita ja 3" paksuja. 22" on kai se maaginen numero noiden leveyksissa. evina on puiset keelit mut uskon et quad olis varteenotetava vaihtoehto. surffaan oikeestaan jokaisen lonkkaripaivan mielummin noilla jos jengin maara ei kay hermon paalle, lonkkari on kuitenki se paras ase jos keli on pienta ja setit on hitaassa ja paita on 30 tai enemman.

kaikki tarvittava info oikeestaan loytyy tan linkin alta, http://e-j-m.com/lord-book.html. ma uskon et jos lauta onnistuu ni sa tuut olemaan tyytyvainen valinnastas. ulonako valehtelee paljon, lauta nayttaa super yksinkertaselta mut siina on monta mutkaa selvitettavana etta kaikki palat loksahtaa kohdalleen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Kesä 27, 2011 10:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Kesä 27, 2011 1:30 pm
Viestit: 263
masa kirjoitti:
Mulle on edelleen tarpeen kaks US-boxia, eli lonkkueväboksia. Jos joku tilaa roinaa, niin ympätkää mukaan.


tarviitsa viela noita boxeja?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ma Kesä 27, 2011 11:36 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 2:29 pm
Viestit: 7
9 jalkaa kirjoitti:
puppe kirjoitti:
Kuhan saan tallin siivottua niin työn alle lähtee CI fishcuit tyylinen lankku 6'0" x 21" x 3" quad tietysti... Ton luulis toimivan perus pori setissä vähän huonommallakin kelillä. Sais kurvailla lonkkareiden seassa ;)


tee suoraan mini simmons ni plaanaaminen porisohjossa on totta eika vaan toivomusta. tai kyl kai lauta ku lauta plaanaa, aijastahan se on kiinni, mut noita on kyl vaikee piesta jos aalloissa ei oo ruutia.toimii myos sit ku puskee vahan paremmin. meloo ku lonkkari. mul on 2 tollasta, 5'8" ja 6', molemmat on 22" leveita ja 3" paksuja. 22" on kai se maaginen numero noiden leveyksissa. evina on puiset keelit mut uskon et quad olis varteenotetava vaihtoehto. surffaan oikeestaan jokaisen lonkkaripaivan mielummin noilla jos jengin maara ei kay hermon paalle, lonkkari on kuitenki se paras ase jos keli on pienta ja setit on hitaassa ja paita on 30 tai enemman.

kaikki tarvittava info oikeestaan loytyy tan linkin alta, http://e-j-m.com/lord-book.html. ma uskon et jos lauta onnistuu ni sa tuut olemaan tyytyvainen valinnastas. ulonako valehtelee paljon, lauta nayttaa super yksinkertaselta mut siina on monta mutkaa selvitettavana etta kaikki palat loksahtaa kohdalleen.


Joo tos on kyl pointtia... thumbs up. En oo tollasta päässy missään ikinä testaan eikä missään päin maailmaa tullu vastaa... toi tulee kyl mietintään pori paskaan. Itävallan kaveri tosta mainitsi kun floridan paskassa paljon uittanu itteensä :) ....pitää kyl volumesta tiputtaa, noilla spekseillä tulee mulle aika hontelo.

http://www.youtube.com/watch?v=GqfYB6SPbyM


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Ti Kesä 28, 2011 1:04 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Kesä 27, 2011 1:30 pm
Viestit: 263
eihan sen edes tartte olla mikaan simmons, mut jotain magiaa on tossa pyoreepohjasessa keulassa kuinka akkia se nostaa laudan plaaniin ku aalloissa ei riita voima tuppaamaan niin et homma hoituu mutkattomasti. litroja ei kandee kuitenkaa kauheesti pelata koska 5-6 milinen puku tasottaa "liian" laskilta tuntuvaa lautaa. luulis et porissa wavecount on se mika maaraa. tos on mittasuhteet mini simmonsin outlinen vaantamiseen, tolla matikalla optimoidaan lankun plaanimahdollisuudet yhdistettyna pohjan muotoon. tulee ittelle 5'8" quad hankintaan ku nyt rupesin sita enemman kelaamaan.
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: lautojen rakentelu
ViestiLähetetty: Pe Heinä 15, 2011 11:58 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 12:35 am
Viestit: 109
Tuunasin tuossa kesäloman ratoksi yhden tekemäni laudan, joka oli alkuperäiseltä sheipilitään round tail. Nyt se on nelievänen fisu fishcuitin tyyliin ja about mitat on 5'8"x21"x3,25". Pääsin testaamaan lautaa hyvin pienessä ja vähän isommassa kelissä pari päivää sitten. Vehje ottaa kiinni kaikkeen kiinniotettavan arvoiseen ja kääntyy ajatuksesta. Soiva peli. Itsellä mitaa 186 ja painoa n. 85, eikä laudassa ainakaan liian vähän ole kantavuutta. Joten Puppe, jos suunnittelet vielä fisun väsäämistä, kantsii miettiä noita mittoja. 6 jalkanen läski fisu voi äkkiä alkaa tuntumaan turhan tuhdilta. Jos haluat pitää pituuden, pudota paksudesta, ettei laudasta tule liian kelluttava. Varsinkin kun taidat tehdä eps-epoksi laudan.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 243 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com